Minnen och material

Häromdagen höll Malin en workshop med oss. Först gjorde vi en skrivövning som utgick från en sorts meditation, där vi (i känslan-tanken) gick in i ett hus. Jag gick in i Johannas hus. Jag blev alldeles lycklig av att vara i huset, och senare i min text. Hela textvärlden. Till Johannas hus kom Therese. Vid lunchen började jag brodera Therese och hennes hund. ÄLSKAR att göra broderier som typ kommer från en halvfiktiv textvärld. ❤

det blev såhär:

DSC_0591

Jag tycker också om att tänka på hur text och textil nästan är samma ord, och att dom knyts ihop av att båda är nån sorts väv, eller ett sorts material, som, ja, en håller på med.

När jag försöker skriva ett blogginlägg om det här så är det lite svårt, det finns så mycket jag vill ha med. Jag vill skriva om Therese, mina minnen från när jag var liten. Jag vill skriva om stallet – när Malin på eftermiddagen tog med oss till stallet där hon var som barn så kom jag ihåg allt jag haft i stallet, fast i andra stall, saker och erfarenheter som är samma som Malins, och sånt som är helt annorlunda. Jag vill skriva om farliga saker – att springa på rundbalarna och hoppa ner i höet och kanske missa och hamna på cementgolvet, och att vara kropp i farligheterna, och vad som är kropp och vad som är farligt för mig idag. Jag vill skriva om text och textil, om hur jag lärt mig broderi från min mormor, om vad som är konst, om världen och minnet och ALLT.

men så mycket vill inte skrivas så lätt. det blir som lite för överväldigande. men men. det kommer mer text-textil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s